eur:
392.77
usd:
366.2
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A nemzetközi érdeklődés fokozódik

Radiohead, Franz Ferdinand, Natacha Atlas, Scissor Sisters - néhány név a Sziget Fesztivál fellépői közül. A szervezők az egyre színesebb kulturális kínálat mellett komfortosabb WC-ket ígérnek az augusztus 9. és 16. között megrendezésre kerülő rendezvényre.

A fesztivál főszervezője az InfoRádióban elmondta: az új fellépők mellett régi kedvencekkel is találkozhatnak idén a "szigetelők". A Nagyszínpad vendége lesz többek között a Placebo és a Frankie Goes To Hollywood is. Ismét fellép a néhány éve nagy sikert aratott olasz énekes, Giovanotti is.

A Világzenei Nagyszínpadon fellép a Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, valamint a nyugat-afrikai és kelta hagyományt technóval ötvöző Afro Celt Sound System is.

A nemzetközi érdeklődés fokozódik

Idén 15 ezerrel több hetijegyet adnak el a Sziget Fesztivál szervezői, mint az elmúlt években.

Sajnos, az Óbudai-sziget nem lett nagyobb tavaly óta, úgyhogy a napijegyek számát éppen ennyivel kell csökkenteni - mondta Gerendai Károly.

Tavalyig 25 ezren vásárolhattak elővételben hetijegyet. A sziget-bérleteket azért limitálták, mert ennél több sátor nem fér el a fesztivál helyszínén. Az idei évtől azonban sátorhely nélküli, úgynevezett hazamenős hetijegy is váltható.

A rendezvényre azonban továbbra is csak 65 ezer embert engednek be egyszerre. Az elmúlt évben már többször előfordult, hogy a bejáratnál kitették a megtelt táblát, valószínűleg ez idén többször is előfordul.

A szervező elmondta azt is, hogy egyre több külföldi látogat el a magyarországi fesztiválra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×