Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A nemzetközi érdeklődés fokozódik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Radiohead, Franz Ferdinand, Natacha Atlas, Scissor Sisters - néhány név a Sziget Fesztivál fellépői közül. A szervezők az egyre színesebb kulturális kínálat mellett komfortosabb WC-ket ígérnek az augusztus 9. és 16. között megrendezésre kerülő rendezvényre.

A fesztivál főszervezője az InfoRádióban elmondta: az új fellépők mellett régi kedvencekkel is találkozhatnak idén a "szigetelők". A Nagyszínpad vendége lesz többek között a Placebo és a Frankie Goes To Hollywood is. Ismét fellép a néhány éve nagy sikert aratott olasz énekes, Giovanotti is.

A Világzenei Nagyszínpadon fellép a Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, valamint a nyugat-afrikai és kelta hagyományt technóval ötvöző Afro Celt Sound System is.

A nemzetközi érdeklődés fokozódik

Idén 15 ezerrel több hetijegyet adnak el a Sziget Fesztivál szervezői, mint az elmúlt években.

Sajnos, az Óbudai-sziget nem lett nagyobb tavaly óta, úgyhogy a napijegyek számát éppen ennyivel kell csökkenteni - mondta Gerendai Károly.

Tavalyig 25 ezren vásárolhattak elővételben hetijegyet. A sziget-bérleteket azért limitálták, mert ennél több sátor nem fér el a fesztivál helyszínén. Az idei évtől azonban sátorhely nélküli, úgynevezett hazamenős hetijegy is váltható.

A rendezvényre azonban továbbra is csak 65 ezer embert engednek be egyszerre. Az elmúlt évben már többször előfordult, hogy a bejáratnál kitették a megtelt táblát, valószínűleg ez idén többször is előfordul.

A szervező elmondta azt is, hogy egyre több külföldi látogat el a magyarországi fesztiválra.