eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
The Royal Navy patrol ship HMS Trent leaves Portsmouth Naval Base, Hampshire, heading for deployment in Gibraltar. HMS Trent will be operating out of Gibraltar, supporting Nato allies in the Mediterranean and joining international counter piracy operations in the Gulf of Guinea off the coast of West Africa. Picture date: Wednesday March 31, 2021. (Photo by Andrew Matthews/PA Images via Getty Images)
Nyitókép: Andrew Matthews/PA Images via Getty Images

Igencsak sikeres egy brit hadihajó a Karib-tengeren

Öt hónap alatt több mint félmilliárd font (mintegy 230 milliárd forint) értékű kokaint foglalt le kábítószercsempészektől egy brit hadihajó a Karib-tengeren.

A londoni védelmi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint a brit királyi haditengerészet Trent nevű járőrnaszádja az elmúlt napokban üldözőbe vett egy gyanús hajót, amelyre az amerikai parti őrség egyik járőröző repülőgépe hívta fel a figyelmét.

Az üldözött hajóról a kábítószercsempészek a tengerbe dobálták a kokainbálákat, de a Trent személyzete radarok segítségével azonosította és összegyűjtötte a kábítószercsomagokat.

A brit védelmi minisztérium hétfői beszámolója szerint több mint 2,5 tonna kokaint sikerült kiemelni a tengerből; ennek a mennyiségnek az utcai értéke 204 millió font (93 milliárd forint).

A tárca ismertetése szerint a Trent, amely december óta járőrözik a karibi térségben kifejezetten a kábítószercsempészet elleni fellépés céljával, a tevékenységének kezdete óta eltelt öt hónapban – a 2548 kilogrammos legutóbbi fogással együtt – 6,4 tonna kokaint foglalt le Európába és Amerikába tartó csempészektől.

Ennek a mennyiségnek az utcai értéke a minisztérium szerint jelenleg 511 millió font (233 milliárd forint).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:58
×
×
×
×