Inforádió

Meghallgatom Élő adás
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Gázolásos terrortámadás New Yorkban - képgaléria (18+)

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyolc ember meghalt és többen megsebesültek kedden New Yorkban: egy kisteherautó hajtott egy forgalmas bicikliútra, ami után lövések zaját lehetett hallani, a hatóságok egy gyanúsítottat őrizetbe vettek - közölte az amerikai nagyváros rendőrsége.

A hatóságok terrorcselekményként kezelik a történteket, s úgy tudni, időközben a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is csatlakozott az incidens kivizsgálásához.

A New York-i rendőrség közlése szerint a sofőrt - aki két fegyvernek látszó tárggyal szállt ki az autóból - rendőrök meglőtték, majd őrizetbe vették. A sofőr állapotáról egyelőre nincs bővebb információ.

A rendvédelmi szervek szerint csak a rendőrök adtak le lövéseket.

Az incidens Manhattan délnyugati részében történt.

Az AP amerikai hírügynökség egyik fotóriportere a helyszínen legalább két, ponyvával letakart mozdulatlan testet látott. Egy szemtanú több vérző embert látott a földön heverni. Elmondása szerint a bicikliútra hajtó jármű egy kisbusszal és egy másik autóval is összeütközött.

Donald Trump amerikai elnököt és Bill de Blasio New York-i polgármestert tájékoztatták a történtekről - közölték a hivatalaik.