eur:
392.99
usd:
366.24
bux:
66624.44
2024. április 26. péntek Ervin

Kilenc EU-tagállam engedi csak be az amerikai egyetemeket

Összesen 25 amerikai egyetem működik az Európai Unióban, mindössze kilenc tagállamban. Sem Ausztriában, sem Németországban nagy részén, de még a multikulturalizmust leginkább támogató skandináv országokban sincs amerikai egyetem – írta a Magyar Idők.

Az Európai Unió területén mindössze 25 amerikai egyetem működik, a 28 tagországból csak 9-ben. Magyarország nem kicsit javítja ezt a statisztikát, mert hazánkban négy amerikai egyetem működik: a Central European University (CEU), a McDaniel College, a Boston University és a Webster University.

Nincsen viszont amerikai egyetem Ausztriában, Belgiumban, Cipruson, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Észtországban, Finnországban, Hollandiában, Horvátországban, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Luxemburgban, Máltán, Portugáliában, Romániában, Svédországban, Szlovákiában és Szlovéniában sem.

A legtöbb amerikai egyetem Olaszországban és Görögországban működik, mindkettőben öt-öt. Franciaországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban három-három, Bulgáriában és Írországban viszont már csak egy-egy amerikai egyetemet nyitottak. Németországban három tartományban működik ilyen intézmény.

A területre rálátó szakértő szerint több oka is van annak, hogy ilyen sok országban nincs amerikai egyetem. Egyrészt az európai országok egy része nem engedi be az intézményeket, másrészt sok országban bonyolult az engedélyezési folyamat, amelyen kevés iskola képes átmenni. Több oktatási szakértő is megerősítette, hogy komoly amerikai egyetem általában nem jön Európába, aki ugyanis ott tanulna, valószínűleg meg tudja oldani, hogy elmehessen az Egyesült Államokba - írta a Magyar Idők. 

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×