eur:
392.52
usd:
365.82
bux:
66506.84
2024. április 26. péntek Ervin

Forradalmi megoldás az orvosok megtartására

Jövő évtől adómentességet élveznek az orvosi bérek Romániában, így próbálják meg maradásra ösztönözni az orvosokat - mondta a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke, Liviu Dragnea.

"Évek óta panaszkodunk, hogy mennek el az orvosaink. Persze hogy elmennek, mert jól képzettek, és több pénzt akarnak keresni. Ahhoz, hogy hazacsalogassuk őket, a nyugati országokéhoz fogható béreket kell adnunk nekik" — fogalmazott a politikus az Agerpres beszámolója szerint.

A parlamenti vitán levő egységes bértörvény tervezetét ismertetve Dragnea kiemelte még, hogy a jogszabály egy szintre hozza a katona- és a polgári orvosok bérét, mivel nem tisztességes, hogy előbbieknek nagyobb fizetésük legyen, mint utóbbiaknak.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×