Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ezért hergelik a twitterezőket a Trump-hívők

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Donald Trump követői a jövő héten a mozikba kerülő Zsivány Egyes című Star Wars-film bojkottjára szólítják fel a twitterezőket - számolt be róla a BBC News pénteken.

A film elleni kampány egy Trumpot támogató aktivistától, Jack Posobiectől indult, aki mikroblogján azt bizonygatta: a forgatókönyvírók utólag változtattak egyes jeleneteken, hogy Trumpot lejárassák.

"A Star Wars írói újraírták és újraforgatták a Zsivány Egyest, hogy Trump-ellenes jelenetek kerüljenek bele, amelyek rasszistának állítják be" - írta egy üzenetében Posobiec.

Chris Weitz forgatókönyvíró azonban közölte, hogy az állítás "teljesen hamis". A brit hírportál ugyanakkor megjegyezte, hogy Weitz és egy másik forgatókönyvíró, Gary Whitta szembenállását fejezte ki a Twitteren a megválasztott amerikai elnökkel.

Az elmúlt 24 órában a DumpStarWars címszavas Twitter-lavina 120 ezer bejegyzéssel gazdagodott.

A BBC News emlékeztetett arra, hogy Donald Trumpnak 17 millió követője van a mikroblogon. Támogatói csoportjának hangadói rendszeresen méltatják érdemeit, és nem késlekednek visszavágni azoknak, akik bírálják vagy szemben állnak vele.

A DumpStarWars csak a legutóbbi az általuk indított kampányok sorában. Az utóbbi hetekben a Kellogs gabonapehely-márka, a Starbucks és a Hamilton című musical ellen is bojkottot hirdettek.

A Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet című filmet december 15-től vetítik a magyar mozikban.