Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Eltűnt a Pussy Riot egyik tagja?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Börtönbe szállítás közben eltűnt a Pussy Riot egyik tagja. A lány férje azonnal Szibériába utazott, de a hatóságok semmit sem hajlandóak mondani Nagyezsda Tolokonnyikova tartózkodási helyéről.

Tíz napja nem tudnak semmit a Pussy Riot orosz punkzenekar egyik bebörtönzött tagjáról, Nagyezsda Tolokonnyikováról - írja a brit zenei portál, az NME. Állítólag Október 21-én, korán reggel az őrök feltették a lányt a vonatra, ami az egyik szibériai büntetés-végrehajtási intézetbe indult.

Tolokonnyikova apja aggódik. "Nincs bizonyíték arra, hogy életben van, nem tudunk semmit az egészségi állapotáról. Beteg, megverték?"

A lány férje Szibériába utazott, hogy kiderítse, mi történt. Szerinte Oroszországban gyakran előfordul, hogy amikor egy bűnözőt szállítanak ismeretlen helyre, akár hetekre vagy hónapokra is eltüntethetik. Elképzelhetőnek tartja, hogy lányát egy nagyvárosba szállították át. "Úgy akarják büntetni Nagyezsdát, hogy elvágják a külvilágtól" - vélte a férfi.

Az orosz punk-aktivistáról az az utolsó hír, hogy éhségsztrájkba kezdett, mert visszaszállították abba a javító-nevelő táborba, amelynek körülményei miatt korábban is tiltakozott. Annyit tudni, hogy fizikailag és pszichikailag is nagyon legyengült.

A moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban tavaly februárban tartott Putyin-ellenes akciót a Pussy Riot, amelynek három tagját, Aljohinát, Tolokonnyikovát és Jekatyerina Szamucevicset tavaly augusztusban ítélték két év munkatáborra. Szamucevics büntetését azonban a fellebbviteli bíróság felfüggesztettre változtatta. Az eljárás és az ítélet nagy visszhangot keltett, mert orosz külföldi jogvédők egyaránt túlzottnak tartották.