eur:
392.23
usd:
365.31
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Milliókat buknak a kifizetetlen túlórákon

Egyre többen túlóráznak anélkül, hogy megkapnák a plusz munkaidő ellenértékét - mutatta ki egy brit szakszervezeti felmérés.

Az összesítés szerint tavaly már közel félmillió brit munkavállaló túlórázott fizetés nélkül - ez 103 ezerrel több a 2006-os adatnál -, amivel átlagosan 5 ezer fontot (mintegy 1,7 millió forint) veszítettek.

A Trades Union Congress (TUC) szakszervezeti szövetség szerint tavaly a brit dolgozók ötöde mondhatta el magáról, hogy fizetés nélkül túlórázik, átlag hét órát és hat percet.

Az érdekvédelmi szervezet úgy számol, hogy ha a fizetés nélkül túlórázók a normál munkaidejükre vetítenék az ingyenmunkájukat, akkor csak február 22-én dolgoznának először pénzért.

A TUC főtitkára kijelentette: a kifizetetlen túlórák száma éveken keresztül csökkent, most azonban reneszánszát éli a hosszú munkaórák brit szokása.

"Az emberek ezáltal 5 ezer fontot dobnak ki az ablakon, ami túl sok pénz, és azt a rengeteg időt sokkal jobban el tudnák tölteni a barátaikkal és a családjukkal" - fogalmazott Brendan Barber.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×