eur:
392.57
usd:
365.95
bux:
66529.18
2024. április 26. péntek Ervin

Szabadon engedték az emberrablással vádolt franciákat

A csádi hatóságok szabadon bocsátottak három francia újságírót és négy spanyol légi utaskísérőt, akiket egy gyermekrablási üggyel összefüggésben vettek őrizetbe.

Elengedésükről az egyik újságíró csádi ügyvédje számolt be, miután az afrikai országba érkezett Nicolas Sarkozy francia elnök, hogy a nyugati gyanúsítottak sorsáról tárgyaljon.

Az ügyben érintett többi francia és spanyol állampolgár továbbra is őrizetben marad.

Az afrikai ország hatóságai október végén emberrablás és csalás vádjával vették őrizetbe a Zoé Bárkája nevű civil szervezet hat tagját, akik a háború dúlta szudáni Dárfúr tartományból akartak 103 gyermeket Franciaországba befogadó családokhoz szállítani.

Az ügyben a párizsi külügyminisztérium bűnügyi vizsgálatot kezdeményezett. Diplomáciai források szerint a gyermekeket 2800 és 6000 euró közötti összegért akarták örökbe adni.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×