eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Drámai hőség Görögországban

Görögországban fokozott készültségbe helyezték a mentőszolgálatokat, miközben a lakosságnak áramkimaradásokkal kell számolnia a 46 fokos hőségben.

A hatóságok felszólították az athénieket, hogy ne tartózkodjanak a nyílt napon, ha tehetik, ne utazzanak, kapcsolják ki az energiaigényes háztartási gépeket, a mosógépeket, a bojlereket és légkondicionálókat.

Az állami energiaipari vállalat is arra kérte fogyasztóit, hogy korlátozzák a háztartási berendezések használatát, a klímaberendezéseket pedig takaréküzemben használják, hogy elejét vegyék az áramszolgáltató rendszer összeomlásának.

Az országban több helyen a helyi hatóságok hatalmas klimatizált helyiségeket nyitottak meg, hogy menedéket kínáljanak az idősebbeknek és a szívbetegségekben szenvedőknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×