eur:
392.67
usd:
365.91
bux:
66497.49
2024. április 26. péntek Ervin

Fekete hétfő Irakban

Ötvennégy halálos áldozatot követeltek Irakban az erőszakos cselekmények - közölték biztonsági források.

Hétfőn reggeli órákban Bagdadban 14-en vesztették életüket és 17-en megsebesültek egy pokolgépes merényletben Baakúba közelében.

A civil áldozatok egy autóbuszon utaztak, amikor a detonáció bekövetkezett. Az autóbuszon 44-en utaztak.

Adzamíjában, Bagdad déli, szunniták lakta negyedében egy rendőrjárőr ellen elkövetett autóbombás támadásban 12 civil halt meg, 24 megsebesült.

Nem sokkal később egy másik merényletben öten vesztették életüket és hatan megsebesültek. Valamivel előbb hét ember életét oltotta ki és kilenc embertt sebesített meg egy mikrobusz alá helyezett pokolgép az Adzamíjához közeli Kazimíja síita városrészben.

A Musztansziríjai Egyetem egyik irodalomprofesszorát három fegyveres lőtte le, további tizenhárom ember lett erőszak áldozata Bagdadban és a fővárostól délre fekvő, a merényletektől kevésbé érintett síita övezetekben.

A CBS amerikai tévéállomás két munkatársa életét vesztette Bagdadban egy amerikai katonai járőr elleni támadás következtében. A robbantásban Paul Douglas operatőr és James Brolan hangkeverő technikus halt meg, míg a riporter, Kimberly Dozier állapota válságos.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×