eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin

Európa legveszélyesebb drogbárója egy mozgássérült menekült

Egy mozgássérült törökországi kurd menekültet 22 évnyi börtönre ítélt a brit bíróság, amelynek letöltését követően kitoloncolják az országból. A férfi, aki állítólag Nagy-Britannia heroinpiacának 90 százalékát irányította kerekesszékéből, rendkívüli erőszakkal tartotta kezében London török és kurd üzletembereit.

Fegyverek, bombák, kiherélés - többek között ezekkel az eszközökkel tartotta rettegésben londoni honfitársait Abdullah Baybasin, akit a brit hatóságok Európa egyik legveszélyesebb drogbárójának tartanak.

Baybasin több milliárd fontos birodalmat épített ki Nagy-Britanniában, amelynek alapját az Afganisztánból Törökországba csempészett heroin adta, amely feldolgozás után onnan került az európai piacra.

A rendőrségnek egy 9 hónapos akció során sikerült elkapnia a drogbárót, akit rejtett kamerákkal figyeltek és akinek telefonját is lehallgatták. Baybasinon 2,5 kilónyi heroin adás-vételekor ütöttek rajta.

A férfi, akit egy bandák közötti amszterdami leszámolás kényszerített kerekesszékbe, 10 évet kapott heroinkereskedelemért, és 12 évet zsarolásért.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×