eur:
393.01
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Rendeljen akasztófát 4,5 millióért!

Egy brit farmer bitófákat készít és olyan afrikai országoknak adja el azokat, ahol gyakran megsértik az emberi jogokat - állapította meg az Amnesty International emberjogi szervezet brit szervezete.

Az Anglia Suffolk grófságában élő David Lucas saját bevallása szerint mintegy 10 éve készít és ad el kivégzéshez használt eszközöket számos országba, többi között a Robert Mugabe diktátor vezette Zimbabwébe is.

A kritikákra a farmer csak annyit mondott: az üzlet az üzlet, és sok ember amúgy is megérdemli a halálbüntetést.

David Lucastól többféle eszköz is rendelhető, az egyszerű bitófa például 12 ezer fontba (4,5 millió forint) kerül, míg egy teherautóra szerelhető "többakasztós kivégző-rendszerhez" 100 ezer fontért (38 millió forint) lehet hozzájutni.

Az Amnesty International brit igazgatója elítélte a férfi tevékenységét, ugyanakkor bírálta a törvényi szabályozást is, egy joghézag miatt ugyanis David Lucas jogszerűen tevékenykedik, és ez az igazgató szerint megcsúfolja a brit kormány halálbüntetés-elleni harcát.

Az Amnesty egyik szóvivője szerint a július 31-én életbe lépő új európai kereskedelmi szabályozás megtiltja a bitófák exportját.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×