eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin

Útlevelükkel fizethetnek a szerb kormány tagjai

Újabb három embert vettek őrizetbe a szerb háborús bűnös, Ratko Mladic rejtegetése miatt. A háborús bűncselekményekkel vádolt volt tábornokról azonban továbbra sem tudni semmit.

Kostunica szerb kormányfő csütörtök éjszaka kiadta a rendeletet a háborús bűnökkel vádolt volt katonai vezető elfogására. Ebből arra is lehet következtetni, hogy ilyen rendelet eddig nem létezett.

Még csak három civilt vettek őrizetbe, akiket azzal vádolnak, hogy segítettek Mladic- bujkálását. Ugyanezért korábban már öt magas rangú katonai vezetőt is őrizetbe vettek - jelentette az InfoRádió újvidéki tudósítója.

A kormányfő szerint a volt tábornokot azért nehéz elfogni, mert egyedül van.

Az ország lakói eközben okkal félnek a nemzetközi elszigeteltségtől, amely nem a politikusokat és az újgazdagokat sújtaná.

A vajdasági parlament korábbi elnöke éppen ezért kezdeményezte, hogy a kormány tagjainak mandátuma után négy évre vegyék el a miniszterek útlevelét, hogy közvetlenül élvezhessék "azt a szerbiai mennyországot", amelyet ők teremtettek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×