eur:
392.52
usd:
365.82
bux:
66506.84
2024. április 26. péntek Ervin

Bevándorlók nélküli nap az Egyesült Államokban

Az amerikai gazdaságban jelentős szerepet játszó bevándorlókkal való szolidaritás jeleként, hétfőn országos bojkottot hirdettek az Egyesült Államokban. A bevándorló munkások arra kérik támogatóikat, hogy ne vegyenek igénybe olyan szolgáltatásokat, amelyeket bevándorlók végeznek.

Az Egyesült Államokban élő bevándorlók felszólították a külföldi származású munkásokat, hogy ne menjenek be dolgozni és egy napra ne küldjék iskolába gyermekeiket.

Az úgynevezett "Bevándorlók nélküli napot" akkor hirdették meg, amikor az amerikai kongresszus a bevándorlási törvények módosításán vitázik.

"Sokat számítanak"

A tiltakozó akció célja, hogy jelezzék: mennyit számít a bevándorlók munkája. Az Egyesült Államokban több, mint 11 millió, illegálisan érkezett munkavállaló dolgozik, legtöbbjük Mexikóból, vagy Mexikón keresztül érkezett.

Sokan ugyanakkor bemennek dolgozni, de a munka végeztével vesznek részt tiltakozó gyűléseken, istentiszteleteken és gyertyás felvonulásokon.

A legtöbb illegális és legális bevándorló is latin-amerikai és jelentős részük a mezőgazdaságban, az építőiparban és a vendéglátóiparban dolgozik

Esetleg állampolgárokká is válhatnak

Kaliforniában, ahol az országban a legtöbb nem regisztrált külföldi dolgozik az állam szenátusa is kiállt az akció mellett.

Az amerikai társadalom azonban nem támogatja egyértelműen a tiltakozást. Egyes iskolák levelet küldtek a szülőknek, amelyben azt írták, hogy nem tűrik el a hiányzást.

A bevándorlást ellenzők szerint pedig túl sok szó esik arról, hogy az illegális bevándorlók esetleg állampolgárságot kaphatnak és kevesebb szó esik a hatályos törvények betartásáról.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×