eur:
392.87
usd:
366.09
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Iraki mérleg: ötven halott

Legkevesebb ötven ember vesztette szerdán életét Irakban. Egy temetésen pokolgép robbant, 36 ember meghalt és negyvenen megsebesültek.Reggel Bagdadban öten vesztették életüket, amikor pokolgép robbant egy rendőrjárőr közelében.

A 36 halálos áldozatot követelő támadás Modadíjában történt; a helyi hatóságok szerint öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a gyászolók tömegében. A detonáció előtt a támadók aknavetőkkel és automata fegyverekkel lőttek az emberekre.

Reggel Bagdadban öt ember halt meg, amikor távirányítású pokolgép robbant egy rendőrjárőr közelében. A halottak között rendőrök és civilek is vannak, sokan megsebesültek.

Az iraki főváros rendőrkapitánya közölte: a belügyminisztérium alakulatai tűzharcba keveredtek a lázadó fegyveresekkel két kerületben is. A lövöldözésben egy rendőr meghalt.

Szintén Bagdadban szerda reggel meggyilkolták az olajipari minisztérium egyik vezetőjét és fiát, a várostól északra pedig egy gépkocsivezető halt meg, amikor fegyveresek rakétával eltalálták benzinszállító tartálykocsiját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×