eur:
392.87
usd:
366.09
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Adóellenőrök szállnak rá sok magyar vállalkozóra

Itt a lista: ezek a vállalkozások számíthatnak a következő 3 héten a NAV ellenőreire.

A héten az adventi vásárok lesznek leginkább célkeresztben, de a budapesti taxisoknak, a somogyi autószervizek is jó ha résen vannak - írja a haszon.hu.

ÉSZAK-BUDAPEST

A NAV ellenőrei november 20-tól fokozottan ellenőrzik a fővárosi adventi vásárokon és kitelepüléseken (pl. fenyőfa árusítás) a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát és az áruk eredetét.

DÉL-BUDAPEST

Az ellenőrök november 27-től kezdődően 3 héten keresztül fokozottan ellenőrzik a budapesti taxiállomásokat, ahol a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A közterületen és piacon árusítók 2017. novemberének második felében fokozott ellenőrzésekre számíthatnak. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit valamint az áruk eredetét ellenőrzik. Az adózók az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak.

BARANYA MEGYE

A NAV baranyai munkatársai november 27. és 30. között Pécsett, Alsószentmártonban, Drávaszabolcson, Ellenden, Erzsébeten, Mohácson, Sásdon, Szentlőrincen, Szigetváron, és Udvaron ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát, elsősorban a gépjárműszerelőknél, a személyszállítóknál, zöldség- és gyümölcskereskedőknél. A megyében, a nagyobb rendezvényeken is ellenőriznek a revizorok és a pénzügyőrök. A próbavásárlások mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

BÉKÉS MEGYE

2017. november 27. és 2017. december elseje között a NAV munkatársai elsősorban Békéscsaba Erzsébethely városrészében (Jaminában) végeznek ellenőrzéseket.Az adóellenőrök és pénzügyőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek működtetésével kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik. Az ellenőrzésekre a hét minden napján számítani lehet.

FEJÉR MEGYE

Az adóellenőrök november 27. és december 1. között az Adventi Vásár árusait és a szezonális terméket árusítókat ellenőrzik. Kiemelten vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta-és számlaadást illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

november 27. hétfő: Hajdúszoboszló

november 28. kedd: Hajdúbagos, Hosszúpályi, Monostorpályi

november 29. szerda: Derecske, Konyár

november 30. csütörtök: Debrecen

december 1. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezett kör, valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére is.

HEVES MEGYE

november 27. (hétfő): Eger

november 28. (kedd): Gyöngyös

november 29. (szerda): Recsk

november 30. (csütörtök): Hatvan

december 1. (péntek): Verpelét

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

november 27. (hétfő): Kunszentmárton

november 28. (kedd): Jászapáti

november 29. (szerda): Szolnok

november 30. (csütörtök): Jászberény

december 1. (péntek): Tiszaderzs

NÓGRÁD MEGYE

november 27. (hétfő): Rétság és környéke, Érsekvadkert és környéke

november 28. (kedd): Bátonyterenye és környéke

november 29. (szerda): Pásztó és környéke

november 30. (csütörtök): Jobbágyi és környéke, Szurdokpüspöki és környéke

december 1. (péntek): Salgótarján és környéke

A revizorok a téli ünnepekhez – Advent, Mikulás, Karácsony és Szilveszter – köthető szezonális termékek értékesítőinél, valamint az ünnepekhez kapcsolódó szolgáltatóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését és a forgalmazott áruk eredetét.

PEST MEGYE

A NAV munkatársai 2017. november 27-től kiemelten ellenőrzik a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepekhez köthető vendéglátókat és szezonális termékeket árusítókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek szabályos használatát vizsgálják.

SOMOGY MEGYE

A NAV munkatársai november hónapban az operatív ellenőrzések keretén belül fokozottan ellenőrzik a gépjármű javítási és - karbantartási (jellemzően a gumi-szervizelési), valamint a ruhatisztítói (mosodai) tevékenységet folytató adózókat.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

november 27. (hétfő): Nyíregyháza

november 28. (kedd): Kisvárda, Döge

november 29. (szerda): Baktalórántháza, Laskod

november 30. (csütörtök): Győrtelek, Tunyogmatolcs

november 1. (péntek): Tiszalök

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

VAS MEGYE

A NAV munkatársai 2017. december 1-től folyamatosan végeznek helyszíni ellenőrzéseket az ádventi vásárokon, alkalmi kitelepüléseken. A karácsonyi ünnephez kapcsolódóan a kereskedelmi szektort érintő ellenőrzések kerülnek lefolytatásra. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×