eur:
392.23
usd:
365.31
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Fát eszegetve élték túl a két hónapot a vízen

Öt Pápua Új-guineai férfi menekült meg a kiszáradástól, miután több mint két hónapot töltöttek nyílt vízen. Esővízen, fán és kókuszdión éltek.

Egy család nyolc tagjának hajójából kifogyott a benzin a Csendes-óceánon Pápua és Új-Guinea térségében, amikor egy közeli szigetet mentek meglátogatni. Két hónapig hánykolódtak a nyílt vízen, amikor végre egy amerikai halászhajó rájuk bukkant, és megmentette őket.

A nyolc hajótöröttből hárman életüket vesztették: ketten még kórházba kerülésük előtt meghaltak súlyos alultápláltság következtében, egy 15 éves fiú pedig a vízbe ugrott a hajóról, amikor a szél elfújta a pólóját. Az egyik túlélő beszámolja szerint olyan gyors volt az ármalás hogy túl messze sodródott a hajótól, a többiek pedig túl gyengék voltak segíteni neki.

A 29 éves Nick Sales, akit a Marshall-szigeteki kórházban ápolnak, elmondta: esővizet gyűjtöttek ivóvíznek, amikor pedig kifogytak az élelemből, a vízen úszó fadarabokat szárították ki és ették meg. Néha találtak kókuszdiót is, aminek nemcsak a tejét és a húsát fogyasztották el, hanem a héját is.

A megpróbáltatások két hónapja alatt a hívő katolikusok rendszeresen imádkoztak - derült ki a megmenekültek beszámolóiból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×