Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szexuális felvilágosítás - hangoskönyvben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nemi életről és annak esetleges nem kívánt következményeiről jelentettek meg vak fiataloknak szexuális felvilágosító hangoskönyvet a kelet-ukrajnai Harkivban.

A Rajtad múlik címmel CD-n kiadott hangoskönyv a fiatalokat leginkább érdeklő szerelmi élet szépségei mellett jelentős figyelmet szentel a nemi élet árnyoldalainak: más fertőző betegségek mellett elsősorban az Ukrajnában erősen terjedő AIDS-nek, a nem kívánt terhességnek és azoknak a módszereknek, amelyekkel ezek megelőzhetők, elkerülhetők.

A kijevi liga.net internetes hírügynökség beszámolója szerint a hangoskönyvet Volodimir Novikov világtalan rádiós újságíró készítette. Annak két szereplője - egy fiú és egy lány - közérthető párbeszédes formában egy órán át tárgyalja ki a szexuális viselkedés szabályait.

Novikov szerint a munkája komoly hiányt pótol, mert a nem látó fiatalok még az interneten sem tudnak hozzájutni ilyen jellegű információhoz orosz vagy ukrán nyelven.

A hangoskönyv megjelenését nagy örömmel fogadták a vak diákok szülei és tanárai, hiszen az jelentős mértékben megkönnyíti számukra a fiatalok nemi felvilágosítását. A sikert jelzi, hogy néhány nap alatt kétezer példányt adtak el a CD-ből.

Novikov azt tervezi, hogy legközelebbi a Kámaszútrát dolgozza fel hangoskönyv formájában vakok számára.