eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Prostitúcióra kényszerítő férfit keres a rendőrség

A rendőrség keres egy férfit, aki társával nőket tartott fogva és kényszerített prostitúcióra Zuglóban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) elfogató parancsot adott ki Németh Lászlóval szemben.

A férfi és társa - a már őrizetbe vett K. Rózsa 37 éves budapesti lakos - fogva tartották és sanyargatták áldozataikat.

A BRFK kerítés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást velük szemben.

A rendőrség adatai szerint Németh László és K. Rózsa augusztus elejétől egy zuglói bérelt ingatlanban egy budapesti, majd augusztus 28-tól egy baktalórántházi fiatal nőt tartott fogva, mialatt prostitúcióra kényszerítette őket. A két elkövető a sértetteket éheztette, fenyegette, egyiküket Németh László több alkalommal bántalmazta.

Az egyik sértettnek augusztus 29-én sikerült telefonon értesítenie a fővárosi rendőröket. A nyomozók a Terrorelhárítási Központ (TEK) bevetési egységét kérték fel az elkövetők elfogására, mivel elképzelhető, hogy a fogva tartóknál fegyver lehet.

A TEK munkatársai "speciális eszközökkel hatoltak be a XIV. kerületi ingatlanba", ahol a BRFK nyomozóival közösen kiszabadították a két fogva tartott nőt. Az elkövetőket azonban nem találták ott, ám fél órával később K. Rózsát VII. kerületi tartózkodási helyén elfogták és előállították.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság augusztus 31-én elrendelte K. Rózsa előzetes letartóztatását, társát, a 47 éves Németh Lászlót még körözi a rendőrség.

A BRFK azt kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy a férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×