eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Az MKB Bank márvány cégtáblája a központi székháza kovácsoltvas bejárati kapuja mellett a főváros V. kerületében, a Váci utca 38-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Tőzsdére megy az MKB Bank

2019 végén tőzsdére megy az MKB Bank. Hosszabb távon 20-30 százalékos tőzsdei részesedéssel számol Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója, aki az InfoRádió Aréna című műsorának a vendége volt.

AZ MKB Banknak alapvetően magyar tulajdonosai vannak. Egy magyar bankra nagy szüksége volt az ország gazdaságának – véli Balog Ádám. „Szinte bármilyen gazdaságban kell egy egészséges hazai tulajdon a bankrendszerben ahhoz, hogy egyensúlyban legyenek a különböző érdekek” – tette hozzá.

Az Európai Unió által előírt kötelezettségek szerint 2019 év végére tőzsdére kell vinni az MKB bankot – mondta a vezérigazgató. Mint mondta, számos vállalást kellett tenniük az Európai Unió felé a pénzintézet átalakításakor, egyik ezek közül a tőzsdére menetel, amit a jövő év közepére terveznek.

Minden jogszabálynak megfelelnek, ami ehhez szükséges, ráadásul pénzügyileg is stabil helyzetbe kerültek, ez támogatni tudja a markánsabb, 2020 utáni piaci megjelenést.

Balog Ádám hosszabb távon 20-30 százalékos piaci részesedést vár.

A Budapest Bankkal vagy a Takarék Csoporttal való összeolvadásról az MKB Bank vezérigazgatója elmondta, jelen pillanatban nem aktuálisak ezek a kérdések. Kiemelte: több bankár, gazdaságpolitikus és közgazdász úgy vélekedik, hogy Magyarországon lenne még tér bankok konszolidációjára, összeolvadására vagy szorosabb együttműködésére. „Ha egy ilyenben részt tudnánk venni valaha a jövőben, akkor biztos, hogy alaposan megvizsgálnánk a kérdést, de eddig még nem kértek minket ilyenre” – fogalmazott.

Az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója arról is beszélt, hogy az elmúlt 3-4 évben csökkentették a nem teljesítő portfoliókat, átalakították a belső működést és felrázták a csapatot, hogy jó pár nehéz év után elhiggyék, hogy a pénzintézet sikereket tud elérni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×