eur:
392.96
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Hatalmas a kockázat - ismét riadóztat a rendőrség

Megcsúszott és egy vízelvezető árokba csapódott egy járművezető a 84-es számú főúton. Alkohol fogyasztást követően soha ne üljön volán mögé! - figyelmeztet a rendőrség.

Lövő irányából Újkér felé közlekedett egy autó sofőrje 2017. december 10-én 2 óra 55 perckor a 84-es számú főúton. Haladása közben egy jobbra ívelő útkanyarulatba érve nem a lecsapódott és az úttestre fagyott, párától síkos útburkolatnak megfelelően választotta meg a gépkocsi sebességét, ezért a jármű megcsúszott, az úttestről lesodródott, majd először egy jelzőtáblának ütközött, végül pedig egy vízelvezető árokba csapódva állt meg. A baleset következtében a gépkocsi vezetője 8 napon belül gyógyuló könnyű, míg két utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba vitték. A rendőrök a járművezetővel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították a rendőrkapitányságra. A Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

A kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszesital fogyasztás is számít, ugyanis az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

Ne kockáztasson! - olvasható a rendőrség honlapján.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×