eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin
Több rendőr lesz az utakon - itt az ok

Több rendőr lesz az utakon - itt az ok

Fokozottabb rendőri jelenlét várható a közutakon és a temetők környékén péntektől, az elmúlt évekhez hasonlóan a rendőrség munkáját a polgárőrök is segítik - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség körültekintő közlekedést kért, miután várhatóan sokan indulnak útnak autóval Mindenszentek és halottak napja alkalmából, a közúti forgalom pedig az átlagos többszörösére nőhet. Arra hívják fel a figyelmet, hogy a súlyos sérüléssel járó balesetek már alacsony haladási sebesség mellett is megtörténhetnek.

A rendőrök elsősorban

a forgalmat segítik a temetők környékén, de a szabálytalan közlekedőkkel szemben is fellépnek.

Ezekben a napokban a rendőrség a közút kezelőivel együttműködve számos ideiglenes parkolóhelyet jelöl ki, esetenként forgalomkorlátozást rendel el, ezért azt kérik, ne megszokásból közlekedjenek az emberek.

A rendőrség azt is javasolja, hogy az utazás megkezdése előtt az autósok ellenőrizzék autójuk állapotát, ha még nem tették, szereltessenek fel téli gumiabroncsot, a gyalogos-átkelőhelyeket pedig körültekintően közelítsék meg.

Fokozott ellenőrzéseket tart a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata is megelőzve az ilyenkor gyakrabban előforduló eseteket, például gépkocsi feltöréseket, zseblopásokat, viráglopásokat és sírrongálásokat.

A tömegközlekedést használóknak a rendőrség azt javasolja: lehetőség szerint használják a pályaudvari érték- és csomagmegőrzőket.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×