eur:
392.51
usd:
365.8
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Magyar Idők: így támadja a Helsinki Bizottság a nemzeti konzultációt

A nemzeti konzultáció valamennyi kérdőívének bezúzatását és a kormányzati akció honlapjának lekapcsolását is követeli személyiségi jogaik állítólagos megsértése miatt a Helsinki Bizottság - írja a Magyar Idők kormányzati forrásra hivatkozva.

A lap szombati számában megjelent cikk szerint a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata által százmilliókkal támogatott szervezet emellett kétmillió forint sérelmi díjat is akar a Miniszterelnöki Kabinetirodától. Emiatt bírósághoz fordultak, keresetüket azonban egy nyilvánvaló hazugságra alapozták, hiszen az általuk kifogásolt állítás nem, illetve nem úgy szerepel a konzultációban - áll a Magyar Idők szombati számában.

A cikkben olvasható: a nemzeti konzultáció ötödik pontja szerint "Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért". Alább pedig az olvasható, hogy "Soros György jelentős összegekkel támogat olyan szervezeteket, amelyek segítik a bevándorlást és védik a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat". A szöveg azzal folytatódik, hogy "Ilyen például a Helsinki Bizottság, mely a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy +aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása+". Ez az, ami a helsinkisek szerint sértő rájuk nézve, mert bár elismerik, hogy valóban leírták ezeket a szavakat egymás után, de szerintük a kérdőív szerkesztői kiragadták azokat a környezetükből, és ezzel megváltoztatták a jelentésüket - írta a Magyar Idők.

A cikk szerint a szervezet a beadványban következetesen rosszul idézi az inkriminált mondatot: "Ilyen például a Helsinki Bizottság, mely például a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy +aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása.+" A Magyar Idők szerint a Helsinki Bizottság ezzel megváltoztatta az eredeti mondat jelentését, és azt sugallja, hogy a kérdőív szerint szervezetük más kérdésekben is a migránsok kedvezőbb elbírálásért küzd, majd ezt cáfolva oldalakon keresztül bizonygatják, hogy a kormány hazudik, és ezért a konzultációt le kell állítani - olvasható a napilapban.

A Helsinki Bizottság érvelésében az is szerepel, hogy ők nem általában a migránsokról, pusztán a menedékkérőkről, menekültekről fejtették ki véleményüket abban az anyagban, amelyből a konzultáció idéz.

A szervezet egyik kiadványában, a Külföldiek Magyarországon címűben leírják, hogy a migránsoknak különböző csoportjai vannak, és ugyanebben a dokumentumban megkülönböztetik az önkéntes és a kényszermigrációt - írta a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×