eur:
392.7
usd:
365.93
bux:
66539.22
2024. április 26. péntek Ervin

Ennyi állami támogatást kapott a Fidesz

Az Állami Számvevőszék törvényi felhatalmazás alapján kétévente ellenőrzi a központi költségvetésből rendszeres támogatásban részesülő pártok gazdálkodását.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség (Fidesz) a törvényi előírásoknak megfelelően 2014-ben közel 1 milliárd 548 millió Ft, 2015-ben 876 millió Ft költségvetési támogatásban részesült. Az ÁSZ a párt 2014-2015. évi gazdálkodásának ellenőrzése során értékelte, hogy a közzétett pénzügyi kimutatások megfeleltek-e a törvényi előírásoknak, illetve a könyvvezetés és gazdálkodás során betartották-e a vonatkozó jogszabályi és belső előírásokat; a párt a működéséhez szabályszerűen igénybe vehető forrásokat használt-e fel - közölte az Állami Számvevőszék.

Azt állapították meg, hogy a Fidesz gazdálkodására vonatkozó számviteli keretek kialakítása és a belső szabályozások megfeleltek a jogszabályi előírásoknak, s ez támogatta a közpénzekkel való átlátható és ellenőrizhető gazdálkodást. 

Azt is írták, hogy a párt a működéséhez a forrásokat, köztük a költségvetésből juttatott és az egyéb támogatásokat, adományokat szabályszerűen használta fel és számolta el; nem pénzbeli vagyoni hozzájárulást nem fogadott el, működése során a vagyont a törvényi előírásoknak megfelelően használta. Az ÁSZ a jelentésében javaslatot nem fogalmazott meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×