eur:
392.67
usd:
365.91
bux:
66497.49
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb befektetéseket vár az Európai Beruházási és Újjáépítési Banktól Varga Mihály - a nap hírei

Az összetett gondolkodást igénylő feladatok dönthetik el, hogy ki milyen érdemjeggyel zárhatja a történelem írásbeli érettségi vizsgát. Nőtt az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egészségpénztárak vagyona az első negyedévben.

Újabb befektetéseket vár az Európai Beruházási és Újjáépítési Banktól a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály az EBRD elnökével tartott megbeszélése után közölte ezt. A tárcavezető hangsúlyozta: a bank magyarországi szerepvállalása közös érdek. Varga Mihály a többi között az elektromobilitás, az energiahatékonyság és az infrastrukturális beruházások és a pénzügyi közvetítőrendszer területén, számít a bank részvételére.

Megvétózza Magyarország a bevándorlást támogató uniós fejlesztési stratégiát - mondta külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter úgy vélte: Brüsszel olyan stratégiát készül elfogadni, amely pozitívumként állítja be a migrációt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy csütörtökön üléseznek Brüsszelben a külkereskedelmi miniszterek, és a tanácskozás napirendjén szerepel az Európai Unió fejlesztési konszenzusa elnevezésű dokumentum, amelyben az is szerepel, hogy a migráció és mobilitás hasznot hozhat a menedékkérők képességei és tudása miatt.

Félrevezetőnek tartja az Európai Bizottság nemzeti konzultációról közzétett állásfoglalását a kormány, ezért saját állásfoglalást ad ki - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A közlemény szerint Brüsszel kivenné az áramár meghatározásának jogát a tagállamok kezéből, ezért kell megvédeni a magyar rezsicsökkentést. A közlemény szerint a kormány az adópolitika terén is fellép az ellen, hogy Brüsszel túlterjeszkedjen hatáskörein.

Az összetett gondolkodást igénylő feladatok dönthetik el, hogy ki milyen érdemjeggyel zárhatja a történelem írásbeli érettségi vizsgát - mondta a Történelemtanárok Egyletének elnöke. Miklós László az InfoRádióban arról beszélt: voltak olyan feladatok, amelyek komoly gondolkodást igényeltek, kizárásos alapon lehetett megadni a jó válaszokat. Az Oktatási Hivatal közölte: rendben lezajlott a történelem írásbeli érettségi.

Átalakította a fővárosi közbeszerzések rendszerét és határozatba foglalta a BKV-dolgozók béremelését a Fővárosi Közgyűlés. A testület támogatja a Szabadság híd lezárását néhány nyári hétvégére, a döntés ebben az ügyben jövő héten várható. A közgyűlés egyhangúlag támogatta a BKV munkavállalóinak idei, átlagosan 15 százalékos béremelését megvalósítását. A fedezet jelentős része már most rendelkezésre áll. A képviselők szintén egyetértettek abban, hogy Budapest az idén is csatlakozzon az Európai mobilitási héthez.

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint a gödi Topház Speciális Otthonban készült fényképek nem alapozzák meg a sajtóban megjelent súlyos állításokat. Czibere Károly az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén azt mondta: a nemzetközi civil szervezet engedély nélkül ment be az intézménybe, ahol illegálisan készített fényképeket. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma múlt csütörtökön közölte, hogy rendkívüli vizsgálatot indított a gödi otthonban.

Nőtt az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egészségpénztárak vagyona az első negyedévben - közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége. A nyugdíjpénztárak vagyona 1187 milliárd forintra, az egészség- és önsegélyező pénztáraké 47 milliárd forintra emelkedett. Kravalik Gábor, a szervezet elnöke szerint azonban aggasztó, hogy jelentősen visszaestek a munkáltatói befizetések az adóterhek növekedése miatt.

Május 22-éig kell beadni a személyi jövedelemadó bevallásokat. Eddig lehet dönteni az szja 1+1 százalékáról is. Az adóhatóság tájékoztatása szerint tavaly több mint 2 millióan ajánlották fel adójuk 1 százalékát.

Vádemelést javasol a Kun- Mediátor Kft milliárdos csalással gyanúsított volt vezetője ügyében a rendőrség. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: az ügynek mintegy 800 sértettje van, a kár meghaladja a 16 milliárd forintot. A nyomozóhatóság sikkasztás, csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt javasolt vádemelést az ügyészségnek.

Megdőlt az országos hidegrekord, a Győr-Moson-Sopron megyei Koroncón mínusz két és fél fokig süllyedt hajnalban a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közölte: reggel Bánkúton havazott is. Május 9-én a szokásos maximumérték 20,7 Celsius-fok, az ország nagy részén ugyanakkor csupán 12-15 fokot mértek a legmelegebb órákban.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×