eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin
Gyurcsány: Orbán csak imádkozhat

Gyurcsány: Orbán csak imádkozhat

Nem tesz feljelentést Gyurcsány Ferenc volt kormányfő az általa állítólag látott titkos dokumentumok miatt, amelyek szerinte bizonyítják a Fidesz törvénytelen finanszírozását, így Orbán Viktor zsarolhatóságát.

A Demokratikus Koalíció elnöke hétfőn azt mondta: "hosszú évekkel ezelőtt", magas szintű, hiteles forrásból kapott szóbeli tájékoztatást arról, hogy Oroszország "megfelelő szervei" információkkal rendelkeznek a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető törvénytelen pénzmozgásokról. Ezek "rávilágítanak a párt és elnökének törvénytelen és tisztességtelen finanszírozására" - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc szerint a magyar kormányfő "Oroszország által zsarolható helyzetben van".

Akkor 72 órát adott arra, hogy Orbán Viktor tisztázza magát vagy perelje be.

Orbán Viktor erre reagálva szerdán azt közölte, hogy a volt miniszterelnöknek nem jogi segítségre van szüksége.

"A 72 óra lejárt, a miniszterelnök nem tisztázta magát és nem indított jogi eljárást. Korábbi állításaimat fenntartom. Felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy amennyiben az általam látott dokumentumok hitelesek, a miniszterelnök súlyosan megsértette a magyar törvényeket és elárulta a hazáját. Nem Magyarország miniszterelnökeként, hanem Oroszország zsarolható ügynökeként tevékenykedik. Biztosíthatom arról, hogy minden törvényes eszközzel azon leszek, hogy állításaimat a dokumentumok megszerzésével és nyilvánosságra hozatalával bizonyítsam" - közölte csütörtökön Gyurcsány.

"A miniszterelnöknek egyetlen lehetősége maradt, imádkozhat,

hogy a dokumentumok ne kerüljenek nyilvánosságra, mert ez nem egyszerűen politikai bukásához, hanem évtizedes börtönbüntetéshez, emberi, morális, politikai megsemmisüléséhez vezet" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×