Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csepreghy:módosítani kell a népszavazási törvényeket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csepreghy Nándor szerint a népszavazásra vonatkozó törvények módosításával lehetőség nyílik arra, hogy ne fordulhasson elő még egyszer a kedden, az NVI Alkotmány utcai épületében történtekhez hasonló, méltatlan helyzet.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára pénteken Budapesten újságírói kérdésre felidézte, Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte a parlamenti pártokat és a Nemzeti Választási Irodát (NVI) a keddi események után, hogy kezdeményezzék a népszavazásra vonatkozó törvények módosítását.

Ezek törvényi alapon adnak lehetőséget arra, hogy még egyszer ilyen méltatlan helyzet ne fordulhasson elő - mondta.

Arra a felvetésre, hogy bizonyos szálak a Fideszhez vagy Kubatov Gábrohoz, a Fidesz alelnökéhez, az FTC elnökéhez lennének köthetők, azt felelte: a kormány mélységesen elítéli a történteket. Hozzátette: az elmúlt napok politikai történéseiből is látszik, hogy az esetből az ellenzék profitál, "értelemszerűen ott kell keresni az okozókat, ahol ennek haszna is érvényesül".

Arról, hogy a kormány minisztériumi háttérintézmények beolvasztását tervezi, az államtitkár azt mondta: 2016. júliusig 73 háttérintézmény fog beolvadni a minisztériumokba a kormányzati átalakításokkal, ami a bürokráciacsökkentést célozza. A következő kormányülésen a Belügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérintézményeinek beolvasztásáról tárgyalnak majd.

Az egyes háttérintézmények, amelyek minisztériumi struktúrában is ellátható állami feladatokat látnak el, 2017 januárjától az állami szervezeten belül végzik munkájukat, a napi végrehajtási feladatokat pedig a járási és megyei kormányhivatalok veszik át - ismertette Csepreghy Nándor.