eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin

Megkezdődött az MSZMP néphadseregi pártértekezlete - 25 éve történt

1989. szeptember 16. szombat: New Yorkban tárgyal a magyar Országgyűlés küldöttsége. A Független Jogász Fórum polgári pert kíván indítani a Next 2000 Kft. ügyében az MSZMP KB ellen.

New Yorkban tárgyal a magyar Országgyűlés küldöttsége. A Szűrös Mátyás elnök vezette delegáció találkozott többek között Peter Ronával, a Schroeder bankház elnökével, John Whiteheaddel, a Reagan-kormány külügyminiszter-helyettesével és Henry Kissinger volt külügyminiszterrel.

Megkezdődött az MSZMP néphadseregi pártértekezlete. A tanácskozáson a Magyar Néphadseregben dolgozó 25 ezer párttag képviseletében 193 szavazati jogú küldött vesz részt. A résztvevők egyebek mellett véleményt mondanak a néphadseregben dolgozó párttagok jövőbeni mozgalmi munkájáról.

A Független Jogász Fórum polgári pert kíván indítani a Next 2000 Kft. ügyében az MSZMP KB ellen. A Jogász Fórum ülésén a résztvevők megvitatták a szerintük elszaporodó vagyonátmentési kísérletek kérdését. A fórum úgy határozott, hogy közgazdászok bevonásával vizsgálja meg a témát. Ezen kívül belátható időn belül megpróbálja kidolgozni azokat a jogi garanciákat, amelyekkel gátat vethetnek a társadalmi vagyon elherdálásának.

Keszthelyen felavatták a felújított Festetics kastélyt. Straub F. Brunó az Elnöki Tanács elnöke hangsúlyozta, a hagyományok ápolása, kulturális kincseink megmentése közös feladatunk.

Szeptember 14- és 17-e között 20 európai ország buddhista szervezetének képviselői gyűltek össze Budapesten, hogy - szocialista országban először - megtartsák az Európai Buddhista Unió 14. plenáris ülését. Hetényi Ernő, az esemény házigazdája a magyarországi buddhista misszió vezetője elmondta, hogy Magyarországon jelenleg megközelítőleg 3000 buddhista él. A mostani találkozó különlegessége az volt, hogy a résztvevők között először szerepelt több szocialista ország - Lengyelország, Jugoszlávia és megfigyelőként a Szovjetunió - küldötte.

További érdekességek a rendszerváltó időkről a facebook.com/kozossiker oldalon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×