Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Soltész Miklós: jövőre béremelés lesz a szociális és a gyermekvédelmi ágazatban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jövőre a szociális és a gyermekvédelmi ágazatban dolgozók is megkapják a korábban elmaradt béremelést - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi)szociális és családügyi államtitkára csütörtökön Debrecenben.

Soltész Miklós azt nem ígérte, hogy január elsejétől sor kerülhet a béremelésre, de - mint fogalmazott - biztos abban, hogy a gazdasági helyzet lehetővé teszi a jövő évi béremelést az ágazatban.

A Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház fennállásának 10. évfordulója alkalmából, a szociális munka napján rendezett fórumon az államtitkár emlékezetett arra, hogy 2010-ben és azt követően nem az volt a kérdés, hogy 2014 előtt beszélhetnek-e bérrendezésről, hanem, hogy "az EU és az IMF csak számokat látó pénzügyi hatalmasságaitól hogyan tudjuk megvédeni a munkahelyeket a szociális és a gyermekvédelmi területeken".

A szociális államtitkár elismerően szólt a debreceni esélyteremtés házának elmúlt tízéves munkájáról, a Hajdú-Biharban folyó szociális és gyermekvédelmi munkáról.

Szakáli Tímea Andrea, az esélyteremtő ház igazgatója felidézte, hogy az akkor Esélyek házának nevezett intézményt a megyei önkormányzat hozta létre. Jelenleg a Bihari Szolgáltató Nonprofit Kft. fenntartásában működik a fogyatékosokat, hátrányos helyzetűeket támogató esélyház - tette hozzá.

A fórum végén Soltész Miklós és Verdó György, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének vezetője kitüntetéseket adott át a szociális ágazatban és a gyermekvédelemben kiváló munkát végzőknek.