Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Miért fáj Gyurcsány Ferenc szíve?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
\"Fáj a szívem azokért, akik nem tudtak bejönni a Körcsarnokba.\" Gyurcsány Ferenc ezzel a mondattal indítja kurta blog-bejegyzését, amellyel a múlt pénteki értékelő beszédét \"értékeli\".

Gyurcsány Ferenc meglehetősen kurtán értékeli a "nagy visszatérést", a pénteken elmondott beszédét. A közel egyórás szónoklat, amely több elemzés szerint túlzottan hosszúra, és a kelleténél jóval érzelgősebbre sikerült, a vártnál kisebb mértékben mozgatta meg a kampányt.

Gyurcsány Ferenc maga sem szentel komolyabb visszatekintést saját blogjában az eseménynek: a rövid írás nagy része nem szól másról, mint hogy " néhány százan kívül rekedtek", és nem hallgathatták meg a beszédet.

"Meglepett bennünket az érdeklődés mértéke" - írja a blogger. A meglepetésnek ellentmond, hogy az eredetileg tervezett kisebb helyszínről néhány nappal az esemény előtt egy jóval nagyobbra váltottak a szervezők, nyilván abban bízva, hogy az intenzív médiamegjelenés hatására nagyon sokan lesznek személyesen kíváncsiak Gyurcsány Ferencre.

Gyurcsány és a kis szelet
 
A lényegnek viszont csak néhány mondatot szentel utólag a szónok. "Bent káprázatos volt a hangulat. Örömteli volt újra együtt lenni. Ugyanakkor kár bonyolult, nyakatekert elemzést, értelmezést adni. Hiszen nem történt sem több, sem kevesebb, mint hogy a demokratikus oldal egy kis szelete megmutatta, hogy van benne erő, büszkeség, hit és küzdőszellem."

A beszéd értékelői közül azonban többen megjegyezték, hogy a szónoklat túl hosszú volt, ugyanakkor nem tartalmazott elegendő konkrétumot, és kevéssé volt figyelemfelkeltő. A kritikák között olyan megfogalmazással is lehetett találkozni, hogy a kelleténél visszafogottabb beszéd hatását a túlzott (egyesek szerint modoros) érzelgősség tovább gyengítette.

A blog-bejegyzés végén Gyurcsány Ferenc így biztatja híveit: "Akik meg most nem tudtak velünk lenni, ne csüggedjenek, hiszen lesz még alkalmunk találkozni."