eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Gyurcsány: A Jobbik megfertőzte a Fideszt - lapszemle

Rendkívül erőteljes előadást tartott tegnap este a Népszabadság szerint Gyurcsány Ferenc, aki lényegében most először szólalt meg nyilvánosan háttérbe vonulása után.

A volt kormányfő azt mondta: a Jobbik megfertőzte a Fideszt. Az őszödi beszédéről pedig úgy vélekedett, hogy az nem volt elég bátor. Úgy fogalmazott: "Ha van titok, ami felemel egy nemzetet, az nem a kormányban, hanem az emberekben van. Meg lehet ígérni, hogy lehet otthon pálinkát főzni, de ez nem egy nemzeti vízió. Az elmúlt négy évben kaptam hideget, meleget, pofonokat, volt, amit megérdemeltem. De ha van a Fidesznek történelmi bűne, akkor az, hogy az elmúlt négy évben a rendetlenség és a káosz apostola lett."

A Magyar Nemzet úgy tudja: szinte minden más terméket külföldről vásárolna jövőre a magyarországi Tesco a friss élelmiszereken kívül. A multinacionális vállalat elképzelései szerint 2011-től szlovák beszállítók látják majd el iparcikkekkel a lánc magyar egységeit. Emiatt idehaza több száz kis- és közepes vállalkozás mehet csődbe.

Az Index azt írja, hogy az Európai Parlament szakbizottságán nagy többséggel átment a húszhetes fizetett szülési szabadságról szóló javaslat, de London jelezte, az igazi vita még csak most kezdődik. Az EP várhatóan márciusban szavaz a jelentésről plenáris ülésén.

A kormány április 15-ig hirdetett moratóriumot a lakott ingatlanok elárverezésére, a piaci szereplők azonban arra számítanak, hogy ezután sem folytatódnak a kilakoltatások - közli a Napi Gazdaság. Ha egy bedőlt lakáshitel tulajdonosa kellően rugalmas, hetek alatt kitörhet a hitel fogságából - állítják szakértők -, ennek komoly piacbefolyásoló hatása csak akkor lehet, ha ezt egyszerre sokan látják be, és nagy tömegben kerülnek eladósorba az ingatlanok 70 százalékos értéken. A hitelükből kényszereladással szabadulók ugyanakkor már megmozgatták a legolcsóbb lakhatási lehetőségek iránti keresletet, főleg vidéken.

Tovább fokozhatják a társadalmi feszültségeket az Egyesült Államokban a bankároknak kifizetet bónuszmilliárdokról szóló hírek - derül ki a Világgazdaságból. A Wall Street-i bankok menedzsereinek a 2009-es év után kifizetett jutalmak a válság ellenére is 17 százalékkal emelkedtek, és összegük elérte a 20,3 milliárd dollárt. A Fehér Ház már többször felemelte hangját a válság közepette kifizetett bónuszok miatt, és szóvivője elmondása szerint Barack Obamát valósággal "frusztrálták" a Wall Street-i beszámolók.

10 éve nem akartunk ilyen kevés lakást építeni - összegzi a porfolio.hu. A 2008-as évhez képest a használatba vett lakások száma 11, az új engedélyeké 35%-kal csökkent 2009-ben. Tavaly mintegy 32 ezer lakás kapott használatbavételi engedélyt és 28 400 új lakásra adtak ki építési engedélyt. A fejlesztői lassításnak köszönhetően a visszaesés az év második felében volt erőteljesebb.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×