eur:
392.73
usd:
365.88
bux:
66626.48
2024. április 26. péntek Ervin

Hagyó Miklós visszalépett és lemondott

Lemondott fővárosi közgyűlési mandátumáról Hagyó Miklós; a volt szocialista főpolgármester-helyettes visszalépett budapesti listás helyéről és egyéni képviselő-jelöltségétől is.

Sajtóértesülések szerint a múlt héten terhelő vallomást tett Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettesre Antal Attila, a BKV korábbi vezérigazgatója és Balogh Zsolt, a közlekedési társaság volt megbízott vezérigazgatója.

Az ügyészség a BKV végkielégítési ügyeivel és a fiktív tanácsadói szerződésekkel összefüggésben vizsgálja a közlekedési cég tulajdonosi jogkörével rendelkező fővárosi vezetők, köztük Hagyó Miklós felelősségét is.

Korábban Demszky Gábor azt nyilatkozta, hogy megállapítható Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes politikai felelőssége a BKV ügyeivel összefüggésben. A főpolgármester azt mondta: egyebek mellett a fővárosi közlekedési céget felügyelő politikus javaslatára került a BKV-hoz Horváth Éva, aki - a városvezetéshez érkezett panaszok alapján - több esetben sajtóreferensként meghatározott munkakörét túllépve járt el.

Hétfőn az MSZP budapesti elnöksége egyhangúlag meghozott döntése alapján több lépés megtételére is felkérte Hagyót. Burány Sándor budapesti elnök akkor elmondta: arra kérik, hogy lépjen vissza egyéni képviselő-jelöltségétől, mondjon le az MSZP budapesti területi listán megszavazott helyéről és fővárosi közgyűlési tagságáról.

Burány Sándor megjegyezte, hogy a volt főpolgármester-helyettes kettejük beszélgetésén azt mondta neki, hogy nem kíván a mentelmi jog mögé bújni.

Az ügy során Hagyó Miklós egyeztetett a XII. kerületi szocialistákkal a kialakult helyzetről. Azt mondta: az egész MSZP-nek tartozik elszámolással, de úgy tartja etikusnak, ha a döntése előtt az őt delegáló és az általa vezetett alapszervezet elnökségével konzultál. Hangsúlyozta: tiszta a lelkiismerete.

Ma a volt főpolgármester-helyettes budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: eleget tesz a fővárosi elnökség kérésének. Kósáné Kovács Magda szavait idézve úgy fogalmazott: nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.

Hagyó Miklós hozzátette: hónapok óta sokan mindent megtesznek ezért, hogy megkérdőjelezzék a tisztességét, és ő nem akarja "a személyes csatájával" a baloldali közösséget még nehezebb helyzetbe hozni. Leszögezte: semmi olyat nem tett, ami a képviselői esküjével ellentétes.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×