eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin

Bajnai Gordon is részt vett a Dohány utcai zsinagóga ünnepségén

Az emlékezés és az emlékeztetés fontosságát hangsúlyozta a miniszterelnök a budapesti Dohány utcai zsinagóga fennállásának 150. évfordulója alkalmából tartott újraavatási ünnepségen. Bajnai Gordon úgy fogalmazott: el kell szigetelni azokat, akik ostobaságból, sértettségből, cinizmusból vagy hatalomvágyból vissza akarják hozni a holokauszt borzalmas éveit és eszméit.

 A kormányfő hangsúlyozta: a magyarországi zsidóság szellemiségének értékei - a szabadság iránti vágy, a haladásba vetett hit, az emberi méltóság tisztelete és a közösség vállalása - felemelték az egész nemzetet. Korábban megnyitották a Dohány utcai zsinagóga történetét bemutató, a tervek szerint egy éven keresztül nyitva tartó kiállítást. Az eseményen megjelent többek között Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője és Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija. Az 150. évforduló alkalmából Budapesti Dohány utcai zsinagóga elnevezésű emlékérmet bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×