eur:
393.01
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Navracsics Tibor már nem számol előre hozott választással

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője már nem számol előrehozott választással. Ahogy Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, az Országgyűlésnek júniusban lett volna lehetősége arra, hogy feloszlassa önmagát és kezdeményezze az előrehozott választásokat, a szocialisták azonban mindent megtettek annak érdekében, hogy ez ne így legyen.

Hozzátette: a Fidesz törvénytelen eszközökhöz nem kíván nyúlni annak érdekében, hogy ezt elérje, a törvényes keretek között pedig minden eszközt megragadott.

Mint mondta, bő fél éven belül mindenképpen választások lesznek Magyarországon, és addig is az ország válságáért - a gazdasági és a belpolitikai válságért egyaránt - a szocialistáknak kell vállalniuk a felelősséget.

Elmondta azt is: pártja ősszel kezdi meg kidolgozni választási programját. Megerősítette: a Fidesz kormányra kerülése esetén eltörli az ingatlanadót, és átgondoltan visszaállítaná a szocialista kormány által megszüntetett családtámogatási intézményrendszert, amely 1998 és 2002 között élt.

Az eltörölt 13. havi nyugdíj kapcsán azt mondta: ha az ország gazdasága ezt megengedi, a Fidesz dinamikusabb nyugdíjemelést valósít meg. Mint mondta, pártja az uniós források átcsoportosításával dinamizálná a gazdaságot, az adórendszert pedig kiszámíthatóvá tenné.

Navracsics Tibor a kis- és közepes vállalkozások közül főleg a turizmussal foglalkozók fellendítését tartja fontosnak, emellett támogatná a biogazdálkodás és a vidékfejlesztést.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×