eur:
392.98
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Forma-1: Hatalmas tömeg előtt parádézott Coulthard a Budai Várban

Hatalmas tömeg kísérte figyelemmel a Red Bull Forma-1-es utcai parádéját csütörtökön a Budai Várban, ahol a korábbi kiváló pilótát, David Coulthardot is láthatták az érdeklődők.

A program Besenyei Péter műrepülő-világbajnok légibemutatójával kezdődött, majd Palik László, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke tett meg két kört a Red Bull tavalyi Forma-1-es autójával.

A Dísz tér és a Dózsa György tér között kialakított, 2,4 km hosszú pályán a nézők a rali-, a tereprali-, valamint a túraautó szakág versenygépeit is megcsodálhatták.

Zárásként Christian Danner, volt F1-es pilóta, valamint a Forma-1-ből tavaly visszavonult, korábban a McLarennél és a Red Bullnál is versenyző skót Coulthard tartott bemutatót az energiaitalt gyártó cég versenyautójával.

"Nagyon élveztem az autózást, bár egy kicsit göröngyös itt az aszfalt" - mondta Coulthard az eseményt követő sajtótájékoztatón. "Nagyszerű újra Budapesten lenni, remek éttermek vannak itt és az emberek is nagyon kedvesek".

A csütörtöki Red Bull Street Parade a Forma-1-es Magyar Nagydíjjal egy időben sorra kerülő Hungaroring Fest elnevezésű, vasárnapig tartó rendezvény hivatalos megnyitója volt. A Red Bull utcai parádéja 2006-ban debütált Magyarországon, legutóbb májusban, Szegeden, mintegy 130 ezer néző előtt tartott bemutatót Sebastian Vettel és Sebastien Buemi.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×