eur:
391.3
usd:
366.73
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kevesebb járatot szüntet meg a BKV

Kevesebb járat szűnne meg, és kevesebb pénzt takarítana meg a járatok ritkításán a BKV az új menetrend-változtatások terve szerint - mondta Kiricsi Karola, a közlekedési cég szóvivője, aki azt is elmondta, hogy a közlekedési vállalat új paraméterkönyve az utasokkal és a kerületekkel egyeztetve született meg. A Városi és Elővárosi Tömegközlekedésért Egyesület szóvivője azonban ezt nem így látja.

Az eredetileg tervezett járatritkításhoz képest sokkal kevesebbre van szükség, igaz, így nem 6 milliárd forintot, csak 2,1 milliárdot takarít meg a BKV - mondta az InfoRádióban a közlekedési vállalat szóvivője.

Kiricsi Karola hozzátette: bár valóban ritkulnak a járatok, egyeseket meghosszabbítanak, így például a Hűvösvölgyből a belvárosba, az 5-ös busszal csúcsidőn kívül átszállás nélkül juthatnak el a utasok. Hozzátette: bíznak abban, hogy az új menetrendről is sikerül megegyezni a szakszervezetekkel a következő egy hétben.

Másként látja mindezt a Városi és Elővárosi Tömegközlekedési Egyesület szóvivője. Vitézy Dávid az InfoRádióban azt mondta: a járatok jelentős része csúcsidőn kívül 30 percenként közlekedne.

Mindezzel az is a probléma, hogy jelenleg is gyakori a járatkimaradás Budapesten a járművek rossz állapota miatt, de ha ez egy 30 percenként közlekedő busznál következik be, az azt jelenti, hogy az utasoknak egy órát kell várniuk a következőre.

Rámutatott arra is: egyesületük javaslatait egyáltalán nem vette figyelembe a közlekedési vállalat. Mint mondta, bár összességében kevesebb járatot szüntet meg a BKV az eredetileg tervezettnél, a járatok jelentős részénél ritkítást vezet be.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×