Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mégis lehet majd vezetni egy pohár sör után?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Országos Rendőr-főkapitányság további szigorításokat vezettetne be az ittas vezetőkkel szemben, ugyanakkor ezzel párhuzamosan megfontolandónak tartaná, hogy (ha jelentősen csökken a balesetek száma) egy pohár sörrel vagy borral a magyar autósok is vezethessenek.

További szigorításokat javasol az Országos Rendőr-főkapitányság az ittas vezetőkkel szemben - írja a Népszabadság. A szigorítás lényege, hogy a jelenlegi 0,8 ezrelékről 0,5 ezrelékre szállítanák le a bűncselekmény határát, továbbá hogy a jövőben a mért érték, s ne az alkoholos befolyásoltság alapján szabhassák ki a büntetést. A lap szerint a közlekedésrendészet vezetője azt ígéri: ha a mai szint harmadára csökken Magyarországon az ittasan okozott balesetek száma, a rendőrség kezdeményezni fogja, hogy egy pohár sörrel vagy borral a magyar autósok is vezethessenek.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Tóth Gábor Attila alkotmányjogászt jelölné adatvédelmi ombudsmannak Sólyom László. A köztársasági elnök harmadik jelölési procedúrája is kérdéses kimenetelű, Tóth Gábor Attila ugyanis az SZDSZ szellemi holdudvarához tartozik. A lap felidézi: az Élet és Irodalom című hetilap egyik kedvence, és szívesen látott vendég a balliberális ATV-ben is. A jelenlegi államfőhöz régi ismeretség fűzi, az Alkotmánybíróság munkájában is részt vett korábban.

Az Index arról ír, hogy hétfőn nemcsak az MSZP parlamenti frakciójának ülésén volt téma a népszavazás értékelése. Szerették volna megvitatni a történteket a párt megyei elnökei is, akiket késő estére hívtak az MSZP politikai központjába A Vérmező utcában azonban csak szervezetfejlesztési tervekről esett szó, amikor az értékelés következett volna, a miniszterelnök ajtót mutatott párttársainak. Az Index úgy tudja, hogy a tanácskozáson érdemben nem értékelték a helyzetet, csak abban állapodtak meg, hogy március 20-án kihelyezett elnökségi ülést tartanak és ott beszélik meg a történteket.