eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin

Lejárt jogosítvány helyett nem jár ideiglenes

Ha valakinek lejár a jogosítványa, akkor az új megérkezéséig nem vezethet gépjárművet - mondta az InfoRádiónak a központi hivatal közlekedési főosztályának helyettes vezetője. Király Katalin azt követően beszélt erről, hogy több okmányirodában tévesen tájékoztatják az ügyfeleket, azt mondják, az irodától kapott igazolással lehet járművet vezetni.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala közlekedési főosztályának helyettes vezetője hangsúlyozta: a jogosítvány érvényességének lejárta miatt nem állíthatnak ki ideiglenes vezetői engedélyt, mert a hatályos jogi szabályozás ezt nem teszi lehetővé.

Király Katalin beszámolt arról is, hogy tervezik a vezetői engedélyre vonatkozó minisztériumi rendelet módosítását, ami több lehetőséget tesz majd lehetővé, de ezek pontos mibenléte még nem ismert, a javaslat egyelőre a belső szakmai egyeztetés stádiumában van.

Addig is az a megoldás, hogy az ügyfél időben kezdeményezze a jogosítvány érvényességi idejének meghosszabbítását - hívta fel a figyelmet Király Katalin.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×