eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin

A Volkswagen vezeti a lopott autók listáját

Még mindig a Volkswagen, az Opel és a Renault a legkedveltebb márka. Ezek azok az autók, amelyekből a legtöbbet lopták el az országban. Még mindig kedvelt márka a tolvajok között a Lada és a Trabant is.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa, Orbán Sándor az InfoRádiónak azt mondta: a legtöbb lopott autót külföldre vitték, de sok járművet alkatrészként értékesítettek.

A lopott autók listájának első három helyén a Volkswagen, az Opel és a Renault áll. Valószínűleg alkatrészpótlásként "népszerű" a Lada és a Trabant is.

Három fő csempészési útvonalat ismerünk: Szerbia és Románia irányába, Ukrajna felé, illetve Ausztria, Szlovénia és Horvátország irányába - mondta Orbán Sándor.

A rendőrtiszt szerint meg kell próbálni az autókat megvédeni, bár emlékeztetett arra, hogy "ellophatatlan autó nincs".

Előfordult olyan bűncselekmény is, amikor erőszakkal kényszerítették ki a tulajdonost az autóból, és így vitték el a járművet - tette hozzá.

Hasznos lehet az autó üvegébe belegravíroztatni a rendszámot, mert ezekért a járművekért az orgazdák nem lelkesednek. Másik jó módszer az UV-jelölés, amikor csak ilyen fényben látható festéket visznek fel több helyre is - mondta Orbán Sándor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×