eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin

A vártnál is nagyobb a dobozáradat

A karácsonyi vásárlási hajrá utolsó két hete hatalmas tumultust okozott a házhoz szállítással foglalkozó futárcégeknél - olvasható a Népszabadságban. Az ünnep előtti utolsó héten a csomagküldésre szóló megrendelések jócskán felülmúlták a várakozásokat, több cégnél kölcsönmunkásokat kellett keríteni, hogy győzzék a másfél-kétszeresére nőtt munkát.

Újabb börtönbüntetésre ítélt volt szocialista politikus mulasztotta el a bevonulást: Veres János pénzügyminiszter volt üzlettársa, Kabai Károly után Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető korábbi kampányfőnöke, Csonka Gábor sem jelent meg az előírt időpontban, szerdán a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetben. A bíróság várhatóan elővezetési parancsot ad ki ellene - értesült a Magyar Nemzet.

A Napi Gazdaság információi szerint csütörtök este a Demján Sándor vezette Pólus Holding nem írta alá a városrendezési (településrendezési) szerződést, emiatt teljes káosz van a Városházán. Így ugyanis nem lehet forrásokat rendelni az olyan szükséges fejlesztésekhez, mint a villamos pályák fejlesztése vagy a Ferdinánd-alagút megépítése. Ez egy négyoldalú szerződés lett volna a következő felek között: a államkincstár, Terézváros, Főváros és a Pólus Holding.

2009 januárjától a foglalkoztatók mellett a munkavállalóknak is be kellene jelenteniük az adóhatóságnál a munkaviszony kezdetét, illetve annak változásait, a kialkudott bér mértékét. Csizmár Gábor e javaslata is szerepel az OÉT ad hoc bizottsága által készített anyagban, amely az adó- és járulékrendszer átalakításához, a feketefoglalkoztatás visszaszorításához kapcsolódik.

A munkaügyi államtitkár elmondta, hogy az ad hoc bizottság az alkalmi munkavállalói könyv felhasználásának módját is felülvizsgálja - írja a Világgazdaság.

Az adóváltozásokhoz kapcsolódó 10 hasznos adótippet ad az Index a magánszemélyek és a cégek számára. December 31-e után számos ponton módosul ugyanis az adórendszer.

Óriásberuházásnak ad helyet hamarosan az Árpád híd környéke. A ma még buszpályaudvarként működő terület már gazdát is cserélt, ahogy néhány hete aláírták a Sconto Áruház adásvételi szerződését is. Az új városközpont 75 milliárd forintos fejlesztéssel valósulhat meg - közli a portfolio.hu.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×