eur:
390.97
usd:
366.91
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Sasad kiválását sürgetik az iskola miatt a szülők

Nem jutott közös nevezőre a Farkasréti általános iskola átadása ellen tiltakozó szülői munkaközösség és a XI. kerületi önkormányzat, ezért a szülők várhatóan népszavazást kezdeményeznek Sasad kiválásáról a kerületből - mondta el az InfoRádiónak Hegedűs Dóra, a szülői munkaközösség egyik képviselője.

Nagyon hosszú vita után, a frakciók mentén szavazott a kerületi képviselőtestület, s ebből a tényből azt a következtetést vontuk le, hogy nem szakmai, hanem politikai kérdésről van szó - mondta az InfoRádiónak Hegedűs Dóra. "A mi tudományunk itt megállt" - tette hozzá a szülői munkaközösség egyik képviselője.

Mivel ez Sasad egyetlen iskolája, a szülők szerint a képviselők a település jövőjét adták oda. Két megoldásban gondolkodnak: vagy részönkormányzat kialakítását, vagy népszavazást akarnak Sasad kiválásáról a kerületből.

A kerületi képviselőtestület felhatalmazta a polgármestert arra, hogy a gazdaságossági szempontokat figyelembe véve tárgyaljon az iskola alapítványi kézbe adásáról.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×