eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Csintalan-vallomás: "Azonnal ütlegelni kezdték Sanyit"

Csintalan Sándor szerint egyértelmű, hogy azért verték meg brutálisan, mert elutasítja a szélsőségeket. A Hír Televízió munkatársa az InfoRádiónak elmesélte, hogyan verte meg négy támadója kedd este. Csintalan Sándor beszélt arról is, hogy korábban többször megfenyegették.

A Hír Televízió munkatársa elmondta, hogy egy teremgarázsban támadták meg az elkövetők.

"Elindultam a lépcsőház felé, akkor láttam, hogy - mint a támadó kuruccsapatok - négy fekete ruhás, fekete csuklyás fiatalember hosszú vasdarabokkal rohanva közelít felém. És azonnal ütlegelni kezdték Sanyit" - közölte Csintalan Sándor.

Elmondta, hogy az első ütés a feje tetejét érte, és "levitte a padlóra". Kezével védte a fejét, a támadói megpróbálták kiszúrni a szemét a vascsővel, és ütötték a jobb lábát.

Csintalan Sándor szerint nem rablótámadás történt, annak ellenére, hogy a támadói pénzt is vittek el tőle.

"Azt mondták, jobb lenne, ha tudnám a helyemet, meg vigyáznék magamra, és akkor mondtam, talán azért ne öljetek meg" - tette hozzá.

A televíziós szerint támadói ekkor meghökkentek, egyikük pedig azt mondta: add a pénzt. Csintalan Sándor 6-8 ezer forintot adott nekik, amivel a támadók elrohantak.

A tévés elmondta: korábban többször megfenyegették, egyszer azzal, hogy elvágják a torkát.

"Rühellem az antidemokráciát. Nagyon nem bírom ezeket a gárdázós, kurucinfós, tiszaeszlári vérváddal előálló, befelé forduló, bezárkózó tébolyokat. És ezt meglehetősen keményen képviselem is" - jelentette ki.

Csintalan Sándor, arra a kérdésre, hogy van, közölte: "lelkileg szarul".

"De Sanyit megedzik. Ettől én csak keményebb vagyok. Van bennem félelem, féltem a családomat, de megyünk tovább" - jelentette ki.

A Fidesz szerint minden újságírót ért támadás egyben a sajtószabadság elleni támadásnak minősül mindaddig, amíg a rendőrségi vizsgálat ki nem zárja az esetleges politikai indítékot - írta a Fidesz közleményében.

"Határozottan felszólítjuk a rendőrséget, hogy minden részletre kiterjedően és a lehető legrövidebb időn belül tárja fel Csintalan Sándor brutális megtámadásának bűnügyét és a lehetséges indítékokat" - forgalmazott a párt.

A párt bízik abban, hogy Magyarországon nem alakul ki az a helyzet, mint Oroszországban, ahol az újságírók és a sajtószabadság elleni legdurvább támadások is rendre következmények nélkül maradnak.

A műsorvezetőt az elmúlt napokban sorozatosan bírálta a kuruc.info nevű, külföldi szerverről működtetett honlap. Emellett a budapesti utcai rendbontásokban vezető szerepet játszó Budaházy György és Toroczkai László a múlt pénteken közleményben jelentette be, hogy beperli Csintalan Sándort, aki "minden eddigi határon túlment" a velük szembeni "mocskolódásban".

Az MDF mélységesen elítéli Csintalan Sándor műsorvezető megverését - közölte Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője.

Hozzátette: a bűncselekmény súlya semmiben nem változik attól, hogy kit ér egy ilyen támadás.

Ha közszereplőről, vagy újságíróról van szó, akkor az emberek nyilván jobban felkapják a fejüket, de az MDF nem gondolja azt, hogy ember és ember között különbséget lehet tenni - fűzte hozzá Kerék-Bárczy Szabolcs.

Mi, liberálisok elfogadhatatlan és felháborító cselekedetnek tartjuk Csintalan Sándor bántalmazását. Bármi is volt a támadás indítéka, elfogadhatatlan ez a tett - írta közleményében Eörsi Mátyás szabad demokrata frakcióvezető.

Hozzátette: talán nincs egyetlen olyan közéleti kérdés sem, amelyben egyetértünk Csintalan Sándorral, ám most szolidaritást vállalunk volt politikustársunkkal, a Hír Tv műsorvezetőjével, akár politikai, akár egyéb okból került sor a bántalmazásra.

"Mélyen felháborít az, hogy bármilyen politikust, bármilyen színű mezben futó, politikához közel álló személyiséget ilyen fajta atrocitás érjen" - mondta Juhász Ferenc.

A szocialista párt elnökhelyettese szerint a bűnüldöző szerveknek és mindenkinek "fel kell vennie a kesztyűt", ki kell deríteni az igazságot.

"A politikának meg tudnia kell, hogy nem lehet még kikacsintva sem serkenteni meg biztatni az erőszakot" - mondta Juhász Ferenc.

Demszky pénzjutalmat ajánlott fel

Demszky Gábor főpolgármester 100 ezer forintot ajánlott fel annak, aki segít a támadók elfogásában.

"Nem emlékszem, hogy Csintalan Sándorral valaha is egyetértettem volna, sem amikor szocialista volt, sem amióta fideszes lett. Ugyanakkor veszélyesnek és megengedhetetlennek tartom, hogy bárkit, aki újságíróként dolgozik, nyilvánosan képviselt véleménye miatt fizikai inzultus érjen" - áll a főpolgármester levelében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×