eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kormánynegyed: kihátrál az SZDSZ?

Újragondolásra javasolja a kormánynegyed tervét az SZDSZ - írja a Népszabadság. A szabad demokraták szerint jobb most elállni a tervtől, mint később elcsúfítani a várost.

A Népszabadság azt írja: az SZDSZ újragondolásra javasolja a kormánynegyed tervét. A főváros támogatásáról biztosította a beruházást, ám Terézvárosban helyi népszavazást kezdeményeztek az ügyben.

A lap szerint egyre kevesebb az esély arra, hogy felszámolható a Nyugati pályaudvar mögötti zárványterület, az építkezésre se elég idő, se elég pénz nincs. Az SZDSZ-frakció szerint jobb most elállni a tervtől, mint később egy újabb torzóval csúfítani a várost.

A Magyar Nemzet a BKV látványberuházásáról ír. A lap úgy fogalmaz: a BKV ahelyett, hogy sűrítené a járatokat, ritkítja azokat, és több száz millió forintért audiovizuális utastájékoztató táblákat szerel fel a HÉV-járatokra.

A közlekedési vállalat szóvivője a lapnak elmondta: az új elektronikus táblák a szentendrei HÉV felújításának részét képezik. Jelenleg még zajlik a tesztüzem, ezért üresek a kijelzők az állomások nagy részén.

A nagylelkűség genetikus - írja az index.hu. Egy izraeli tudóscsoport kutatása szerint a nagylelkűség genetikailag programozott jelenség.

A jeruzsálemi Héber Egyetem kutatócsoportja 203 személyt vont be egy viselkedési tesztbe, ők az online kísérlet során 12 dollárnyi összegnek megfelelő pénz felett rendelkezhettek.

A résztvevők majd' 50 százaléka volt hajlandó a pénzt - egy részét vagy az egészet - névtelenül elajándékozni. Õk valamennyien rendelkeztek az AVPR1 génnel vagy annak valamelyik változatával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×