eur:
391.18
usd:
366.7
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A hat éves szerződés ellenére lecserélhetőek lesznek a főosztályvezetők

A Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára szerint nem bebetonozásról, hanem kiszámíthatóságról van szó, amikor a július 15-i jogszabályváltozásoknak megfelelően az államigazgatásban dolgozó főosztályvezetők eddigi megbízatása a határozatlan időről meghatározottra, hat évre változik majd. Dudás Ferenc az InfoRádiónak elmondta: bizonyos okok és szempontok miatt felmenthetőek lesznek az érintett köztisztviselők, maximum nyolc havi fizetésüknek megfelelő végkielégítéssel.

Nem betonozza be az államigazgatásban dolgozó főosztályvezetőket az a július 15-i jogszabályváltozás, amely szerint az eddigi megbízatás a határozatlan időről meghatározottra, hat évre változik, ugyanis lesz mód a cserére - emelte ki a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára.

Dudás Ferenc az InfoRádiónak elmondta, hogy átszervezés, létszámcsökkentés vagy a feladatkör megszűnése miatt lehet majd lecserélni a főosztályvezetőket.

A döntés a minisztériumok és központi közigazgatási szervek főosztályvezetőit, valamint a központi államigazgatási szervek területi szerveinek első számú vezetőit érinti, amely néhány száz embert jelent - közölte a szakállamtitkár.

Nincs szó busás végkielégítés, ugyanis a korábbi 14, illetve 12 hónap helyett maximum 8 hónap havi fizetésüknek megfelelő végkielégítéssel lehet felmenteni a főosztályvezetőket - hangsúlyozta.

Dudás Ferenc kifejtette, hogy el lehet dönteni, pályázatot írnak ki a posztra, vagy az maradhat tisztségében, aki most is ellátja a feladatot.

A minisztréiumok közül egyedül a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályáztatja meg a státusokat a tárcánál, valamint a háttérintézményeknél - közölte Kovács Kálmán államtiktár az InfoRádióval. A politikus hangsúlyozta: lehetőség van megmérni, hogy megfeleltek-e a dolgozók a közigazgatás kihívásainak, vagy vannak-e olyan emberek, akik felkészültebbek a jelenlegieknél.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×