eur:
391.18
usd:
366.7
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Pelczné: nem tudjuk kikényszeríteni az előre hozott választásokat

A Fidesz alelnöke továbbra is döntő jelentőségűnek tartja a párt által kezdeményezett népszavazást, ahol az emberek a kormány tevékenységéről mondanak vélemény a voksoláson. Pelczné Gáll Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: pártja nem tudja kikényszeríteni az előrehozott választásokat.

A politikus hangsúlyozta: nagyon fontos a népszavazás, amelyen az emberek kinyilváníthatják véleményüket azokról a kormányzati intézkedésekről, amelyek terveit nem ismerhették meg a parlamenti választások előtt.

Pelczné Gáll Ildikó szerint a költségvetési törvény módosítási javaslatával a kormány alkotmányellenes módon akarja megakadályozni a vizitdíjról szóló szavazás kiírását.

A vizitdíjnak az egészségügyi szolgáltatók éves költségvetésébe számításával ugyanis megszűnne az a lehetőség, hogy a kérdésben népszavazási kezdeményezést tartsanak.

A Fidesz alelnöke azt mondta: nem tudják kikényszeríteni az előre hozott választásokat, de egy demokratikus országban egy ennyit hibázó kormánynak távoznia kellene.

Látható, hogy ezt nem fogják megtenni, és erre nem is lehet számítani azok után, hogy hazugsággal kerültek hatalomra, ez kiderült, de ezek után sem távozotak - tette hozzá.

Szivárgás a Fidesz felé


A Fidesz számára kedvező közvélemény-kutatási adatokról az ellenzéki politikus azt mondta: nemcsak a bizonytalanok száma nőtt, de a Fidesz tábora is jelentősen erősödött és ez a folyamat tartós.

Elkezdődött egy Fidesz felé történő szivárgás, most 750 ezer olyan állampolgár van, aki korábban az MSZP-t támogatta, de a kormány intézkedései nem nyerték el a tetszésüket, ezért most a Fideszre szavaznának - hangsúlyozta Pelczné Gáll Ildikó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×