eur:
390.96
usd:
366.83
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Médiaháború, most kicsiben

Nem engedik be a nemzeti hírügynökség fotóriporterét a Diósgyőr labdarúgócsapatának mérkőzéseire. Az MTI hírigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: az együttes kommunikációs jogait birtokló cég egy helyi nézeteltérés miatt nem engedi meg, hogy a találkozókról készült képeket más, az MTI előfizetőihez tartozó orgánumokhoz eljutassák. A cég ügyvezető igazgatója kijelentette: részesedni akarnak az együttes mérkőzésein készült hírügynökségi fotók értékesítéséből.

"Felhívjuk előfizetőink figyelmét, hogy a kommunikációs jogok tulajdonosa akadályozza az MTI-t munkavégzésében, ezért nem áll módunkban részletes tudósítást és fotókat közölni a Diósgyőr labdarúgócsapatának hazai mérkőzéseiről" - tette közzé a nemzeti hírügynökség.

Az MTI hírigazgatója az InfoRádióban mindezt azzal magyarázta, hogy a labdarúgócsapat kommunikációs jogait megszerző cég nem engedi be a távirati iroda fotóság a mérkőzésekre, annak ellenére, hogy a nemzeti hírügynökséget törvény kötelezi a tudósításra a fontosabb meccsekről.

Hetekkel ezelőtt a klub az MTI-s fotóssal aláíratott egy papírt, amely szerint az általa készített képeket csak a saját médiuma használhatja fel - közölte Pach Ferenc.

Hozzátette: a hírügynökség funkciója azonban éppen az, hogy a képeket eljuttatja a sajtó minden szereplőjének. A következő mérkőzésre már nem engedték be a fotóriportert.

Pach Ferenc elmondta: a távirati iroda megkeresi a Magyar Labdarúgó Szövetséget és a Magyar Újságírók Országos Szövetségét, valamint minden fórumot, hogy tiltakozzon a kialakult helyzet ellen. A Diósgyőr labdarúgócsapatának kommunikációs feladatait ellátó cég ügyvezető igazgatója az InfoRádióban kijelentette: anyagilag is részesülni akarnak az együttes mérkőzésein készült hírügynökségi fotók értékesítéséből.

Nagy Szabolcs kiemelte: a csak saját maguk számára dolgozó sajtóorgánumokat ingyenesen akkreditálja a klub, munkatársaik bejuthatnak a Diósgyőr mérkőzéseire és fényképfelvételeket is készíthetnek.

Az Advertum Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: az akkreditálásért az MTI-től sem kérnek pénzt, a képek előfizetőkhöz való továbbításából fakadó haszonból viszont részesedést kérnek.

Ha a hírügynökségnek engedélyezzük a képek értékesítését mindenféle követelés nélkül, azzal térítés nélkül lemondunk a jogtulajdonunkról. Márpedig miért tennénk ilyet? - tette fel a kérdést az üzletember.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×