eur:
390.95
usd:
366.66
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Az egészségügyi államtitkárjelölt már szembesült a problémákkal

Bemutatta államtitkár-jelöltjét Horváth Ágnes egészségügyi miniszter. Kovács Attila a Budaörsi Egészségügyi Központ vezetője elkötelezett a több-biztosítós egészségügyi modell mellett.

"Nem a reformlépésekkel van probléma, hanem azok gyakorlatba ültetésével. Mint gyakorló orvos ezek javítását tartom legfőbb feladatomnak" - fogalmazott Kovács Attila, az Egészségügyi Minisztérium államtitkár-jelöltje.

A Budaörsi Egészségügyi Központ vezetője bemutatkozásában végig azt hangsúlyozta: praxisában nap mint nap szembesült a rendszer problémáival, így igyekszik ezeket orvosolni.

Kovács Attila hozzátette: fő feladatának tekinti, hogy javítson a tárca és a szakmai szervezetek közötti kommunikáción. Elmondta azt is: a reform következő lépései kapcsán széleskörű egyeztetést szeretne a szakma képviselőivel.

Azt azonban egyértelművé tette, hogy elkötelezett híve a több-biztosítós egészségügyi modellnek.

Kiemelte, hogy szerint nem az a fő kérdés, hogy egy vagy több biztosító lesz-e az egészségügyben, hiszen a rendszerben ennél sokkal égetőbb problémák is vannak.

Az InfoRádió kérdésére, hogy milyen területen lehet szó érdemi egyeztetésre, azt felelte: a fő irányvonalak adottak, ám az ördög a részletekben rejlik, és ezekről vitatkozhatnak.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter hozzátette: a hétvégén a tárca képviselői részt vesznek a kormány lovasberényi egyeztetésén és reméli, hogy május végéig döntés születik az egészségügyi modellről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×