eur:
389.73
usd:
362.78
bux:
68042.48
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Veres: idén nincs szükség további kiigazításra

A pénzügyminiszter szerint ebben az évben már nincs szükség további kiigazító lépésekre a tervezett 6,8 százalékos, GDP arányos államháztartás hiány elérése érdekében.

Veres János egy budapesti konferencián elmondta: az idén a költségvetési kiigazítás kétharmada kiadáscsökkentésből, egyharmada bevételnövelésből áll.

A pénzügyminiszter az InfoRádiónak elmondta azt is: jövő hét szerdán kerül a kormány elé a pénzügyi és az igazságügyi tárca azon javaslata, amely az elvárt adóval összefüggő kérdéseket rendezi.

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy 55-60 milliárd forintos kiesést jelent az Alkotmánybíróság döntése az elvárt adó eltörléséről.

Az Orbán-kormány pénzügyminisztere ugyanakkor hangsúlyozta: nem lehet a vállalkozásokra és a háztartásokra hárítani a kiigazítás terheit.

A Fidesz alelnöke az InfoRádióban kifejtette: már márciusban kezdenek elfogyni a tartalékai a költségvetésnek, ezzel együtt 4-5 hónap múlva látható, hogy tartható-e az idei büdzsé és a konvergencia program.

Varga Mihály szerint elképzelhető, hogy a nyár elején már nem lesz gazdasági mozgástere a kormánynak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×