eur:
389.53
usd:
362.58
bux:
68013.45
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ellentmondások az új MSZP-székházzal kapcsolatban

Elköltözik a Köztársaság térről az MSZP. Hiller István pártelnök a távirati irodának azt mondta, hogy a párt vezetése már döntött egy fővárosi, VII. kerületi új székház építéséről, és az erről szóló dokumentumok már 2005-ben elkészültek. Nyakó István szóvivő azonban az InfoRádiónak úgy nyilatkozott: még nem dőlt el, hogy hova költöznek, sőt, az elnökség még nem is foglalkozott a témával.

Hiller István a pártelnöki kampányának egyik témája volt, hogy egy új székházba költözteti a pártot a rosszemlékű Köztársaság tériből.

Az elnök - akinek a mandátuma még 10 napig tart - most azt mondta: az új pártház a VII. kerületi István utcában lesz.

Hozzátette: szerény, praktikus és egy országos párt tevékenységére teljes mértékben alkalmas épületbe költözik a párt.

Az új épület esztétikusabb és olcsóbban üzemeltethető lesz, mint a jelenlegi.

Hozzátette: a párt vezetése olyan helyet keresett, ahova új épületet lehetett felhúzni; olyat, amelynek nincs előtörténete. Így esett a választás a VII. kerületi István utcára.

Hiller István azt mondta: az építési tervek és a belső berendezések tervei már készen vannak. A dokumentáció már 2005-ben elkészült, de a választások előtt nem mertek belevágni az építkezésbe és a költözésbe, nehogy az kampánytéma legyen.

A Köztársaság téri épület sorsáról végleges döntés még nincs, ez csak azután lesz napirenden, ha a párt már átköltözött az új székházba.

A szóvivő nem tud róla

Nyakó István pártszóvivő azonban az InfoRádióban azt mondta, hogy az MSZP országos elnökségének testületei még nem foglalkoztak a kérdéssel. Az azonban már régóta köztudott, hogy a párt el akar költözni a Köztársaság térről.

Azt megerősítette, hogy több más mellett már volt szó egy István utcai ingatlanról, amelynek előkészítettsége előrébb tart a többinél, a döntés azonban már a tíz nap múlva felálló új elnökségre marad.

Az InfoRádió megkeresett egy ingatlanszakértőt, aki szerint a Köztársaság téri székházat jól el lehet adni, mivel jó helyen van, könnyen megközelíthető és parkolni is lehet a téren.

Beák Attila azt mondta: az ingatlan legfeljebb a történelmi múltja miatt lehet kifogásolható, ez azonban egy külföldi befektetőt nem érdekel túlzottan.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×